We willen allemaal gelukkig zijn! Tenminste, we zeggen allemaal dat we dat willen… maar hoeveel geluk kunnen we aan? Hoeveel geluk willen we toelaten in ons leven vooraleer we onszelf beginnen te saboteren? Onze « aangenomen programmering »...

We willen allemaal gelukkig zijn! Tenminste, we zeggen allemaal dat we dat willen… maar hoeveel geluk kunnen we aan? Hoeveel geluk willen we toelaten in ons leven vooraleer we onszelf beginnen te saboteren? Laat ons eens even kijken naar onze « aangenomen programmering ». Een programmering is gebaseerd op de gedachte « Het is te mooi om waar te zijn. » (Schrap die!) Een andere is « Ik wist dat dit niet kon blijven duren ! » of « Er gaat zeker iets fout lopen. » Nog zo’n populaire « Ik heb altijd… » of « Ik heb nooit… » gevolgd door de een of andere negatieve gedachte. (Schrap die ook maar!) Hoe kunnen we echt geluk verwachten wanneer die overtuigingen ons belemmeren?

Onlangs gebeurde er iets in mijn leven dat het hoogtepunt was van vele gebeden en affirmaties. Ik zei zelfs dat het een droom was die werkelijkheid werd – ik was gelukkig en dankbaar. En toch, de volgende dag werd ik ziek met een van die martelende hoofdpijnen waar ik in het verleden meermaals last van gehad had.

Op het eerste zicht had dit niets te maken met mijn geluk, maar veeleer met een indigestie en stress. Zo zag het er ten minste uit. Maar wanneer ik naging waarom ik deze pijn had, realiseerde ik me dat de ziekte het resultaat was van "een droom die werkelijkheid" werd. Was ik klaar voor geluk? Of zat ik nog steeds vast in het geloof in de « Wet van Murphy» - dat er altijd wel iets zal mislopen.

Zie je, een deel van mij geloofde nog altijd in opoffering, pijn en dingen die te mooi zijn om waar te zijn… Als gevolg daarvan moest mijn « ongelovige Thomas » deel wel iets negatief manifesteren om te bewijzen dat het gelijk had. Ons ego wil namelijk gelijk krijgen, dus creëert het gebeurtenissen die bewijzen dat je overtuigingen waar zijn.

Om op de vraag te antwoorden – willen we echt gelukkig zijn? – het antwoord is meestal « ja » MAAR we geloven niet dat het mogelijk is! We werden op verschillende geprogrammeerd om te geloven dat geluk vluchtig is en dat we het niet verdienen! Met als gevolg dat we, zodra we ons echt gelukkig beginnen te voelen, iets manifesteren dat de perfectie ervan bederft of vernietigt… simpelweg omdat onze oude overtuigingen geen perfectie toelaten. Je hebt het gehoord – « Niets is perfect ». Wie beweert dat? Een oude programmering.

De goede kant hiervan is dat we, als we ons eenmaal bewust zijn van onze beperkte overtuigen, ze kunnen veranderen. We hoeven niet aan die oude programmering te blijven vastzitten. We hebben een vrije wil en we kunnen onze overtuigingen kiezen… met geduld en vastberadenheid kunnen we die oude geluk-ondermijnende overtuigingen veranderen in geluk-ondersteunde overtuigingen.

Begin met jezelf iedere dag voor te houden dat je een goddelijk wezen bent en dat je geluk verdient! Dat is de waarheid. Je twijfels zijn slechts foutieve waarnemingen… het zijn misverstanden. We hebben verkeerd begrepen wie we zijn en wat ons doel hier is. We zijn geen – ik herhaal – GEEN zondaars, en we zijn hier niet om te lijden en martelaren te worden! We zijn een Goddelijke Uitdrukking van het Leven en kunnen ervoor kiezen om het leven vreugdevol en liefdevol te ervaren. We kunnen liefhebbende wezens zijn, die vrijelijk liefde geven en ontvangen en die vreugdevol en in harmonie met de Goddelijke Orde leven.

En kunnen we geluk hanteren? Ja, ja, 1000 maal ja! We kunnen gelukkig zijn als we barrières, angsten, twijfels, zelfoordeel, kritiek en het geloof in straf loslaten. We moeten de programma’s waar we naar luisteren veranderen. Dan ontdekken we dat geluk er altijd al geweest is – we waren slechts afgestemd op een andere frequentie.

Herhaal na mij (luid – denk niet aan de buren!). IK VERDIEN GELUK! IK VERDIEN ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE! IK VERDIEN VOORSPOED! IK VERDIEN EEN GOEDE GEZONDHEID! Zeg het met overtuiging – met gevoel. Vervolgens handel je alsof die verklaringen waar zijn – in sommige gevallen is het nodig te doen alsof vooraleer we het waarmaken! Blijf die affirmaties herhalen totdat je ze gelooft.

Wanneer oude, ongewenste gedachten bovenkomen, schrap ze en kies opnieuw geluk, vrede, liefde, overvloed en onbeperkte vreugde. Het is je geboorterecht! En nu is het tijd om dat op te eisen! Geluk behoort je toe. Stel jezelf open om het te ontvangen.

door Marie T. Russell
Vertaald door Sonia Serneels

Vertaald uit het "Happiness! Can You Handle It?" bij www.innerself.com.


russell_bio_dutch


translate_bio_dutch_sonia