"Hoe weten we wat goed is voor ons ?" Hoe vinden we onze "eigen" plek in het leven, of het nu over werk, een woonplaats of een vakantiebestemming… ? Het antwoord luidt altijd : Ga naar binnen, daar vindt u alle antwoorden.

Een vraag die vaak gesteld wordt is "Hoe weten we wat goed is voor ons ?" Hoe vinden we onze "eigen" plek in het leven, of het nu over werk, een woonplaats of een vakantiebestemming… gaat ? Welke vraag ik ook stel, het antwoord luidt altijd : Ga naar binnen, daar vindt u alle antwoorden.

Dit kan nogal mystiek klinken, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Het leidt simpelweg tot terugkeren naar de onschuld van onze kindertijd toen we er geen moeite hadden om de stemmen van onze onzichtbare vrienden te horen. Velen onder u kunnen zich misschien een onzichtbaar speelkameraadje of een onzichtbare vriend herinneren. Dit is de sleutel tot de antwoorden op uw vragen. We moeten opnieuw luisteren naar het onzichtbare. Met andere woorden, vertrouw uw gevoel, uw intuïtie, uw innerlijke stem.

Het eerste antwoord of gevoel dat we als reactie op onze vraag of situatie krijgen, is de stem van "God". Dit is uw intuïtie, uw onzichtbare helper.

Hoe leren we naar deze stem te luisteren ? Het is eigenlijk heel eenvoudig. U moet aandacht schenken aan uw gevoelens, aan uw ingevingen, uw eerste indrukken – en ze vertrouwen. Zet het volume van de stem die daarna komt wat zachter – diegene die twijfelt en vaak een zin begint met "ja maar". Zet veeleer het volume van dat eerste zacht gefluister wat luider.

Leer om aanwezig, bewust en alert te zijn zodat het vluchtig gevoel of gefluister u niet ontgaat. Als uw aandacht elders is, zou het kunnen dat u de boodschap of leiding niet opmerkt. Uw verstand zal u snel vertellen dat u niets gehoord hebt en u dat u zich dingen inbeeldt. Besteedt niet teveel aandacht aan het gekakel van uw ego dat een opsomming geeft van alle problemen, alle bezwaren en wat als… Als u hier lang genoeg naar luistert, komt u nooit ergens. U mist de trein naar opwindende avonturen in de dagelijks beleving die uw leven uitmaakt. Het ego kan zeer blij zijn als u in uw leunstoel zit te luisteren naar iedere mogelijkheid en waarschijnlijkheid waarom de dingen fout kunnen lopen – vergelijkend, oordelend en de ene mogelijkheid tegen de andere afwegend.

Jaren geleden ging ik met mijn ex-man op vakantie naar Arizona. De eerste drie dagen hebben we in Sedona doorgebracht op een bijeenkomst van lichtwerkers en healers. Toen we daar weggingen besloten we ons te laten leiden door onze intuïtie en onze innerlijke stem. We hadden een auto gehuurd. Ons dagelijks scenario zag er als volgt uit : ’s Morgens gingen we in onze auto zitten en vroegen onze "geest" (of die stille stem binnenin) welke richting we uit gingen. We "kregen" een gevoel (of een ingeving) om naar het Noorden (het Oosten of het Westen) te rijden. We vertrokken. Als we bij een kruispunt kwamen (gelukkig waren we ver van de bewoonde wereld, dus we praten hier niet over stedelijke agglomeraties), vroegen we opnieuw "Welke weg leidt ons naar ons hoogste goed?"

We hebben een aantal ontzagwekkende ervaringen gehad. Op een avond stranden we aan het eind van de weg op het erf van een inheemse indiaanse familie. De grootmoeder zat aan haar weefgetouw een traditioneel indiaans ontwerp te weven. De grootvader stak hout in de kachel ter voorbereiding op de koude nacht. Op het erf stond een "hogan" (een rond gebouw gemaakt uit aarde). Het was alsof we teruggingen in de tijd. Zij nodigden ons uit de nacht door te brengen. De grootmoeder sprak geen woord Engels, maar de energie die van haar uit ging was ontzagwekkend.

Op een andere dag, toen we opnieuw de aansporing van onze innerlijke stem volgden, werd ons ingegeven langs de weg te stoppen. Nadien hoorde ik dat we gestopt waren in Canyon de Chelly. Toen we over de rotsen wandelden en neerkeken naar de vallei, begon heel mijn lichaam te vibreren. Ik had zoiets nog nooit ervaren en heb nadien ook nooit meer zoiets meegemaakt. Ik voelde deze vibratie vanuit de toppen van mijn tenen en heel mijn lichaam "zoemde" innerlijk. Ik stond in ontzag voor deze transcendale ervaring. Ik wou die plaats niet meer verlaten… het was er zo krachtig en voedend.

Een andere keer namen we een eenzame lifter mee (na lang overleg met onze innerlijke stem of het wel "veilig" was). Deze man bleek een Apache Indiaan te zijn die onderweg weg was naar zijn vrouw en kinderen. Hij nodigde ons uit te overnachten en we hebben de avond met hem en zijn vrouw doorgebracht, gezeten rond de kachel, pratend over van alles en nog wat…

Uw innerlijke stem volgen kan u naar allerhande magische ervaringen leiden. (Er waren er wel meer gedurende die drie weken, maar deze voorbeelden geven u een idee.) Wij wilden een vakantie die "iets zou betekenen" – niet slechts eentje waarin we "bezienswaardigheden" bezochten en "dingen" gezien hadden. Door onze innerlijke leiding te volgen werden we uitgenodigd in het hart van de regio en in het hart van de inheemse Amerikanen die daar leefden. We lieten het gekwebbel van ons verstand (wat als, neen we kunnen niet enz.) voor wat het was en vertrouwden op onszelf. Het was een ervaring die ik vandaag nog steeds koester.

Wanneer we de ver-lichte weg nemen – diegene die met de stroom meegaat in plaats van er tegenin – stellen we ons open voor de magie van het Universum. We laten de zegeningen naar ons toestromen in plaats van een pad te kiezen waar ons groter goed niet verblijft.

Volg uw innerlijk gevoel, het gefluister in uw hart. Het zal u altijd leiden naar innerlijke vrede, geluk, een overvloed van zegeningen en Liefde !

door Marie T. Russell
Vertaald door Sonia Serneels

Vertaald uit het "Finding Your Perfect Place" bij www.innerself.com.


russell_bio_dutch


translate_bio_dutch_sonia