Внимание молам!

Цврсто верувам дека основната потреба на секој од нас е да биде сакан. Кога разгледувам околу себе, особено кога го гледам тоа што се случува во светот, согледувам дека оваа основна потреба донекаде станала изобличена. Потребата за љубов некои ја толкуваат како потреба за внимание...

Ова е нов ден!

Секој ден е нов ден. Тоа е несомнен факт. Прифаќајќи го секој нов ден со свежина и ентузијазам, ќе внесеш повеќе сила и радост во својот живот. Може ли нешто да му попречи на твоето доживување на новиот ден? Тоа зависи од...

Кој си ти?

Сите во животот сме рекле нешто за тоа какви сме, како - срамежлив сум, или интелигентна сум, или глупав сум, или несмасна сум, или бавен сум, итн. Сега кога ја разбираме моќта на зборовите и на умот, сфаќаме дека сите тие изјави едноставно создавале пророштва што се исполнуваат сами од себе.